Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Edsbyn IF FF
0 - 2
Iggesunds IK
Edsbyn IF FF0 - 2Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 15 september, 19:30
Plats:Öns IP
Tävling:
Matchnummer: 080190083
Samling:18:30
Stabil seger mot Edsbyn
2017-09-16 02:03
Målskyttarna Malin Jonsson och Emelie Scott
Kontroll är ett bra ord att beskriva Iggarnas seger över Edsbyn och även om det var hemmalaget som inledde piggast så orkade de inte stå emot sina gäster över 90 minuter och allt eftersom tog Iggarna över och Edsbynd mäktade inte med att skapa speciellt många chanser mott ett välfungerande Iggesundsförsvar.

Den första chansen i matchen tillföll Edsbyn efter ett fint anfall där bollen studsade som en flipperkula efter ett högerinlägg och tillslut hamnade den hos en helt ensam anfallare i vänster innerposition i straffområdet men hennes skott gick utanför målramen. Några minuter senare var hemmalaget framme och oroade igen men denna gång var Beatrice Norberg med sedvanligt lugn i vägen och kunde rädda.

När vi närmade oss 20 minutersmarkeringen började Iggarna att vakna till ordentligt och Johanna Ohlsson kickstartade det hela genom att vinna tillbaka bollen i offensivt straffområde och fick iväg ett avslut som Edsbyns målvakt och försvar med viss möda lyckades rensa undan. Nu hade Iggarna fått upp ångan ordentligt och lyckades etablera tryck mot Edsbyn och var nära att kunna ta ledningen efter att Jonsson nickskarvat bollen till Johanna Ohlsson som sedan fintade bort en försvarare och spelade snett inåt bakåt till Emelie Scott som dock inte riktigt fick till avslutet.

Iggarna fortsatte att ha gott om möjligheter till anfall och Johanna Ohlsson drev fram bollen mot backlinjen innan hon lade upp bollen för skottläge åt Linnea Persson som dock inte fick tillräcklig fart på sitt vänsteravslut och målvakten kunde rädda och några minuter senare var Johanna Ohlsson på andra sidan chansen efter att Malin Jonsson hittat in med en fin crosspassning in bakom backlinjen men även denna gång stod Edsbyns målvakt i vägen.

Spelövertaget kom till slut att ge utdelning då Malin Jonsson vars fina form håller i sig fick bollen till vänster och spelade in den från kortlinjen till Emelie Scott som kyligt placerade in sitt första mål för Iggarna och gav gästerna en rättvis ledning i halvtid.

 

Andra halvlek tog vid där den första slutade och första chansen kom efter att Emelie Scott spelat en fin passning in mellan mittbackarna till Johanna Ohlsson som tog med sig bollen och sköt i steget men tyvärr hittade hon inte förbi målvakten. Scott fortsatte vara på spelhumör och satte efter en mycket kvick omställning in bollen till Malin Jonsson bakom straffpunkten men hennes avslut gick precis utanför stolpen. Men Malin var långt ifrån färdig och ordande en straff efter att ha vänt bort en försvarare som sedan hakade upp hennes fot precis i skottögonblicket och hon stegade själv fram och placerade in bollen intill den vänstra stolpen.

Att det var spiken i kistan trots 25 minuter kvar att spela kändes ganska klart och det var Iggarna som skapade ytterligare chanser. Elin Lindqvist var nära att trycka in ett skott från dryga 20 meter men bollen tog i ribban och gick över och bara minuterna senare var hon nära att kunna kasta sig fram och trycka in Johanna Ohlssons låga inlägg men bollen gick precis förbi henne.

 

Matchens slutade således 0-2 och det var en minst sagt rättvis seger för Iggarna. Edsbyn hade en riktigt vass chans i början av matchen men därefter var det Iggarna för hela slanten som hade bra kontroll över hela banan och gjorde det väldigt svårt för Edsbyn att hitta in på offensiv tredjedel men ett välspelade försvar som var blixtsnabba i uppflyttningarna ledda av fältmarskalk Trönnhagen lägst bak vilket ofta ledde till att Edsbyn skickade bollar antingen till offside stående anfallare eller rakt ned till Norberg i målet då anfallarna tvingats vända om.

 

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Elin Lindqvist, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Katrine Rönnquist – Emelie Scott, Nellie Rosén, Klara Franck, Linnea Persson – Johanna Ohlsson, Malin Jonsson.

 

Avb. Emmie Sundqvist, Emma Fridlund, Jenny Bergqvist

 

Matchens plus:

+++ Malin Jonsson, Tar ett enormt ansvar som pådrivare, framspelare och avslutare. Och skyggar dessutom inte för att täcka upp för sin lagkamrater med långa defensiva löpningar.

+++ Wilma Hellström, Satte nog inte en fot fel i den här matchen, klockren i duellspelet, lugn och trygg med bollen och värderade utmärkt mellan det korta och långa passningsspelet.

+ Emelie Scott, Ny riktigt pigg match på kanten och har nu ännu mer börjat hitta in med fina framspelningar och kommer till avslutslägen på ett mycket bra sätt. 


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook