Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Iggesunds IK
1 - 2
IF Team Hudik
Iggesunds IK1 - 2IF Team Hudik

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:fre 01 september, 18:30
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 080190073
Samling:17:30
Uddamålsförlust i tätt derby
2017-09-01 23:50
De två målskyttarna i kamp med varandra
Var marginalerna på rätt sida mot Hille i föregående match så var de om än inte i lika stor uträckning denna gång emot då Iggarna fick se sig besegrade efter en jämn och spännande tillställning med 1-2 där lagen ägde en varsin halvlek och hade Iggarna fått in den där kvitteringen i slutet hade nog inte många argumenterat emot att ett oavgjort resultat var orättvist.

Som sig bör inleddes matchen med att lagen kände lite grann på varandra utan att egentligen någon tog kommandot men allt eftersom var det gästerna som skapade visst tryck men den första riktigt heta chansen gick faktiskt till Iggarna då Johanna Ohlsson tog sin in från högerkanten längs kortlinjen och spelade snett inåt bakåt till Malin Jonsson som i trängt läge sköt rakt på Tuva Sällvin i Team Hudiks mål.

Sen blev det allt mer Team Hudik som lyckades väl med sitt raka spel och det faktum att de försökte undvika att förlägga spelet till det centrala mittfältet vilket fick följden att Iggarna på något sätt blev stressade och skickade iväg allt för många bollar utan adress vilket föranledde att Team Hudik fick många chanser till snabba kontringar.

Första riktigt heta chansen för Team Hudik tillföll föga oväntat sylvasse Elin Åslund som vann tillbaka bollen alldeles utanför Iggarnas straffområde och drog iväg ett hårt skott som smet precis över ribban.

Halvleken fortsatte med övertag för gästerna som skapade flera halvchanser men Iggarna höll ihop försvarsspelet väl och avstyrde de hetaste chanserna men till slut bröt Elin Åslund igenom och gick ned i kamp med IIK-försvaret och domaren pekade på straffpunkten. Hon tog själv hand om straffen och satte den säkert utom räckhåll för Norberg.

Spelet fortgick på samma sätt även om inte Iggarna lyckades få till några längre anfall så var de på inget vis helt ofarliga men det var Team Hudik som fick ytterligare utdelning på sitt övertag då de spelade in bollen från vänsterkanten lågt mot första stolpen där Elin Åslund med en lurig löpning tog sig in framför sin försvarare och ökade på ledningen för gästerna till 0-2 vilket också blev halvtidsresulatet.

 

I andra halvlek om det ut ett helt annat Iggesundslag, plötsligt lyckades de etablera press högre upp i planen, Team Hudik tilläts inte slå sina långa bollar i djupled med någon ackuratess och framför allt så var det nu rejäl IIK-favör i närkampsspelet. Chanserna lät heller inte vänta på sig och Iggarna hade både en frispark från Klara Franck i bra läge och en snabb vändning och avslut från Johanna Ohlsson som oroade. Övertaget gav tillslut utdelning då Malin Jonsson var på väg igenom men drogs i armen precis utanför straffområdet och då stegade Wilma Hellström fram och satte mycket snyggt reduceringen på den efterföljande frisparken.

Iggarnas övertag var nu markant och ett kvitteringsmål kändes inte allt för avlägset men den där sista passningen blev antingen för lång och lite för kort eller så hann en TH-försvarare emellan. Den mest furiösa pressen mattades något allt eftersom men övertaget kvarstod likväl även om det jämnade ut sig en del men nu var det istället gästerna som stressat slog ifrån sig och Iggesund som vann bollen högt upp i planen. Malin Jonsson och Johanna Ohlsson byggde vidare på sitt fina samarbete och de senare fick en riktig kalasträff från långt håll men bollen satt klockrent rakt i ribban. Och i matchens allra sista minut kom läget med stort L. Jonsson spelade bollen i djupled till Johanna Ohlsson som blev helt fri med Tuva Sällvin och hon var en hårsmån från att nå fram och peta bollen förbi den utrusande målvakten men nu ville det sig inte och Sällvin lyckades få undan bollen och freda TH-målet ännu en gång.

 

Sett till matchbilden kan en absolut påstå att Iggarna gjorde tillräckligt för att förtjäna en kvittering men samtidigt stod Team Hudik på andra sidan för en bra insats där deras match plan fungerade väl och tack vare flera starka insatser i försvaret lyckades de hålla undan och vinna matchen.

Avslutningsvis vill vi också tacka alla 278 personer som kom för att se matchen roligt att se alla intresserade!

 

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Klara Franck, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Katrine Rönnquist – Emelie Scott, Matilda Brink, Frida Hellberg, Linnea Persson – Johanna Ohlsson, Malin Jonsson

 

Avb. Nellie Rosén, Emmie Sundqvist, Michaela Törnquist, Julia Andersson

 

Matchens plus:

+++ Frida Hellberg, Team Hudik spelade knappt en passning via centralt mittfält och hon var en av de stora anledningarna till det.

++ Malin Jonsson, Slet kopiöst och skapade många chanser för sina lagkamrater och fanns alltid där som en naturlig uppspelspunkt.

+ Wilma Hellström, Stabil och följsam i försvaret kryddat med ett ruggigt läckert frisparksmål


Matchfakta


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook