Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Selånger FK 2
0 - 3
Iggesunds IK
Selånger FK 20 - 3Iggesunds IK

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:sön 13 augusti, 13:00
Plats:Selånger IP
Tävling:
Matchnummer: 080190057
Samling:12:00
Viljevinst mot Selånger
2017-08-13 21:45
Målskyttarna Katrine Rönnquist och Johanna Ohlsson
Efter en trög start och en helt ärligt ganska dålig första halvlek växlade Iggarna upp tempot och kunde till slut vinna tämligen komfortabelt om 0-3 efter två riktiga viljemål från Johanna Ohlsson och en delikatess signerad Katrine Rönnquist som avslutning på det hela.

Om första halvleken var svag så var inledningen direkt dålig, passningsspelet hackade betänkligt och egentligen ingenting stämde speciellt bra och Selånger kunde ta initiativet och hade två hyfsade lägen under de första 20 minuterna men tack och lov gick inget av dem innanför målramen.

Iggarna krigade dock på och jobbade sig in i matchen och även om det inte såg bländande ut så blev det bättre och bättre och betalade sig till slut i form av några halvchanser. Först spelade Johanna Ohlsson fram Matilda Brink utanför straffområdet men hon fick ingen fart i avslutet, sen var det Malin Jonsson som hittade Emelie Scott som drog iväg förbi försvararna men hann inte få iväg avslutet innan Olivia Wallner i målet var framme och knep bollen. Och inte långt efter var Johanna Ohlsson nära att pricka in ett ledningsmål efter att Linnea Persson nickskarvat Wilma Hellströms långa frispark.

I avslutningen hade Iggarna ett klart övertag när det kom till chanser men spelet ute på planen var faktiskt i favör för hemmalaget men tack vare en högre dos individuellt skicklighet kunde Iggarna oroa trots att det fanns en del att önska i övrigt och det var inte långt undan att Johanna Ohlsson nickade in Klara Francks fina inlägg och hon fick även chansen efter att Emelie Scott mycket elegant dribblat bort en försvarare och sedan spelat in bollen mot första stolpen men ett vilt kämpande hemmaförsvar fick undan bollen och halvleken slutade 0-0.

 

I andra halvlek adderade Iggarna ett klart bättre spel till sitt övertag i chansskapande och Selånger fick det jobbigt att freda sig, Johanna Ohlsson fortsatte att slita hårt och skapade ett fint läge helt på egen hand efter att ha pressat sig mellan två försvarare men skottet smet utanför stolpen.

En av matchens riktiga förgrundsfigurer var Matilda Brink som förmodligen satte svenskt rekord i antalet vunna bollar på mittplanen och nu började hon också få ytor i offensiven och gick förbi motståndare men en kvick tvåfotare innan hon spelade vidare till Johanna Ohlsson som inte lyckades få avslutet under ribban.

Men så kom till slut det förlösande målet, en boll slogs upp på högerkanten (tror det var av Klara Franck) mot Johanna Ohlsson som var skoningslös i närkampen och tryckte klockrent bort en försvarare innan hon sprintade iväg, bröt in i straffområdet och placerade in bollen mycket kyligt under den utrusande målvakten.

Selånger var nära att ordna en kvittering nästan omedelbart men Wilma Hellström hann fram för att störa tillräckligt mycket så att avslutet blev plockpotatis för Beatrice Norberg. Sen svängde det åt andra hållet och Matilda Brink avslutade ett mycket vackert anfall med att friställa Emmie Sundqvist till vänster i straffområdet men hennes avslut tog i stolpen.

Istället blev det näst intill en repris på 0-1 då Johanna Ohlsson denna gång återigen ute på högerkanten vinner en närkamp och lurar sedan bort ytterligare en försvarare innan hon säkert satte bollen intill den första stolpen och bjöd i samma veva på en stor portion arbetsro för Iggarna som nu hade två mål att gå på.

Iggarna hade bra kontroll på händelserna även om Selånger gav det ett rejält försök och flyttade fram positionerna rejält men de lyckades inte skapa allt för många vassa chanser förrän vi började närma oss slutet då de lite slumpmässigt efter att en boll lyfts tillbaka in i andrasekvensen efter en hörna fick ett nickläge från bara en dryg meter men bollen skarvades över. Istället bjöds vi på en av matchens allra snyggaste nummer, Katrine Rönnquist fick bollen en bit utanför offensivt straffområde och lobbade den över den framrusande försvararen och tog emot den på andra sidan innan hon lika elegant lobbade den i när över målvakten som stod långt ut fram till mycket sköna 0-3.

Det blev det sista som hände in matchen och även om det inte funkade hundra idag så visade Iggarna upp en god moral som jobbade sig tillbaka in i matchen efter en trög inledning och tog helt enkelt på sig blåstället och jobbade till sig en klar och rättvis seger.

 

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Klara Franck, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Katrine Rönnquist – Emelie Scott, Matilda Brink, Frida Hellberg, Linnea Persson – Johanna Ohlsson, Malin Jonsson

Avb. Emmie Sundqvist, Emma Fridlund, Michaela Törnquist

 

 

Matchens plus: (kör vidare med motiveringarna tyckte det gav en extra dimension)

+++ Matilda Brink, vann fler dueller än många gör på en säsong samtidigt som hon var ett nav i passningsspelet.

++ Johanna Ohlsson, slet stenhårt och jobbade fram chanser både för sig själv och sina lagkamrater toppat med två väldigt viktiga mål.

+ Frida Hellberg, ankrade mittfältet och gav andra läge att skina i det offensiva spelet och var som vanligt kompromisslös i närkamperna.


Matchfakta


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook