Samling:18:00
Enkel seger i vårens sista match
2017-06-26 23:09
Målskyttarna, Johanna Ohlsson, Malin Jonsson och Katrine Rönnquist
Iggarna hade inga större bekymmer att avfärda Ljusne under vårepilogen då hemmalaget hade bra kontroll från första till sista sparken och kunde tämligen bekvämt springa hem en 4-0 seger.

Matchen inleddes piggt av Iggesund och efter bara några minuter hade Malin Jonsson och Emelie Scott samarbetat och ordnade fram en hörna som Linnea Persson var framme på men hennes skott gick en bra bit över. Emelie Scott fortsatte att vara företagsam och tog sig runt på högerkanten innan hon spelade in till Linnea Persson strax utanför straffområdet men hon fick tyvärr ingen bra träff på bollen.

De vitblå fortsatte att kontrollera matchen och Malin Jonsson sköt strax utanför efter att Klara Franck gjort en fin brytning på mittplanen och sedan hittat fram till Jonsson mitt i planen.

Chansskapandet betalade sig till sist, Johanna Ohlsson fick bollen ute till vänster och löpte ifrån en försvarare och bröt in i straffområdet där hon passade fram till en helt ensam Malin Jonsson som var klinisk och tryckte bollen i nät. Och bara några minuter senare så var det dags igen, en hörna från Katrine Rönnquist for fram och tillbaka och Iggarna fick avsluta flera gånger om och närmast var Frida Hellberg vars skott rensades på mållinjen men den rensningen hamnade tillbaka hos Katrine Rönnquist som skickade in den och målvakten lyckades inte hålla bollen utan tappade in den mellan benen och vips så hade Iggarna en tvåmålsledning.

Pressen från Iggesund mattades till viss del men Ljusne hade ingen lycka att skapa några chanser utan fastnade i regel på mittplan och det var väl inte heller de mest gynnsamma förhållanden att spela fotboll i med tanke på den starka blåsten och några fler riktigt heta möjligheter blev det inte utan halvleken slutade 2-0.

I andra halvlek startade Iggarna starkt och det dröjde inte lång stund innan Malin Jonsson mycket elegant vrickade bollen i djupled till Johanna Ohlsson som fick med sig en hörna i kamp med två försvarare. Nu var Ljusne rejält tillbakatryckta och tillslut kunde de inte stå emot längre, Emelie Scott fick lite yta ute till höger och la en perfekt passning i djupled till Johanna Ohlsson som satte bollen otagbart intill stolpen fram till 3-0.

Iggesund fortsatte att tvinga ned gästerna och tryckte på för ännu mer och det var inte långt undan att Wilma Hellströms hårda skott efter en trippelhörna letade sig in i det vänstra krysset.

Ljusne stack upp och fick ett inkast långt uppe på sin vänsterkant och dessutom vid ett ögonblick då Iggarna inte alls var vakna och slog ett inlägg som letade sig förbi alla försvarare och fram till en ensam spelade vid den högra stolpen och hon behövde bara slå in bollen i det öppna målet men som tur var för Iggesunds del så flaggade domaren för offside.

Iggesund hade förutom vid det tillfället bra kontroll och kändes ibland lite loja då det stundom kändes som att det inte krävdes all energi för att plocka hem poängen så nu blev det precis som en period under första halvlek väldigt ryckigt och chansfattigt. Men det skulle bli ytterligare IIK-jubel innan det var färdigt, Julia Andersson hittade in med en fint slagen hörna till Johanna Ohlsson som satte fram huvudet och nickade in 4-0 från mycket nära håll med knappa tio minuter kvar att spela.

Resten av matchen var bara formalia och Iggarna kunde gå på sommarvila med två sköna vinster och två hållna nollor i ryggen.

Det här var en match där det var tydligt att ett lag helt enkelt var klart bättre än det andra och Iggesund behövde inte förta sig eller visa sig från sin allra bästa sida utan bara gjorde vad som krävdes för att kunna avgå med segern.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Emmie Sundqvist, Klara Franck, Wilma Hellström, Katrine Rönnquist – Emelie Scott, Matilda Brink, Frida Hellberg, Johanna Ohlsson – Linnea Persson, Malin Jonsson