Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Iggesunds IK
2 - 0
Edsbyn IF FF
Iggesunds IK2 - 0Edsbyn IF FF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:mån 19 juni, 19:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 080190039
Samling:18:00
Riktigt viktig seger mot Edsbyn
2017-06-19 23:46
En strålande nöjd Johanna Ohlsson stod för två välförtjänta mål.
Parametrarna för ett derby förändras när lag spelar i nationella serier och från att ha handlat om egna kommunen gäller det helt plötsligt hela landskapet så det var således dags för säsongens andra derby då Edsbyn besökte Movallen i en minst sagt viktig match då gästerna låg tre poäng före Iggarna i tabellen inför matchen.

Iggarna inledde matchen på ett bra sätt och skapade press mot Edsbymålet men hade svårt att få till de sista avgörande momenten så de riktigt heta chanserna var frånvarande för det mesta och det hettade inte till ordentligt förrän efter 25 minuters spel då Edsbyns målvakt tappade ett högerinlägg och Malin Jonsson var först framme men hennes avslut täcktes undan av en försvarare och kort där efter bjöd Jonsson Johanna Ohlsson på ett bra läge då hon pressade sig förbi en försvarare och avslutade i kamp med den samma men målvakten räddade hennes skott. Efter de två heta möjligheterna var det Edsbyn som spelade upp sig en del och hade ett visst spelmässigt övertag utan att för den delen lyckas hota Norberg i målet. Mot avslutande delen av halvleken svängde momentumet igen då Iggarna återtog kommandot och Johanna Ohlsson tog sig snyggt förbi en försvarare ute till höger och försökte sedan hitta in till Matilda Brink vid straffpunkten men en försvarare hann precis emellan och skickade ut bollen till hörna.

Iggarna fortsatte att skapa press och en hörna från Katrine Rönnquist studsade fram och tillbaka i straffområdet innan en Iggesundsspelare (hann tyvärr inte uppfatta vem) fick ordentlig träff på bollen men skottet räddades på mållinjen av en ute spelare som precis lyckades kasta ut en fot.

Så från ingenstans får Edsbyn ett friläge efter att på chans skickat iväg en boll och Iggesundsförsvaret inte riktigt var på tårna så dök deras bästa läge hittills upp men Wilma Hellström ville annat och tog en livsviktig hemåtlöpning och stod för en glidtackling ur den högre skolan och såg till att anfallaren inte ens fick chans att avsluta. Och som om inte den glidtacklingen varit viktig nog så drog Johanna Ohlsson iväg i djupled ännu en gång och kom fri med målvakten och denna gång var hon klinisk i sitt avslut och satte bollen intill stolpen i halvlekens allra sista minut fram till 1-0.

 

Även inledningen på andra halvlek tillhörde till stora delar IIK och Johanna Ohlsson fortsatte att oroa försvaret då hon vann tillbaka bollen i offensivt straffområde och hittade sånär fram till Malin Jonsson vid straffpunkten med sin passning men en försvarare nådde precis emellan med en tåspets och lyckades bryta.

Spelet övergick nu till at bli lite ryckigt och chansartat i vätan och båda lagen hade svårt att skapa något vidare övertag en längre stund då de mest bytte bollinnehav på mittplan. Johanna Ohlssons snabbhet fortsatte att gäcka gästerna och vips så hade hon ett nytt friläge denna gång elegant framspelad av Frida Hellberg som vunnit bollen på mittplan och snabbt satt passningen i djupled till Ohlsson som tyvärr fick se målvakten göra en bra räddning. Till slut skulle hon ändå få ytterligare utdelning på sitt slit längst fram då Ohlsson fick ännu ett friläge och denna gång hade målvakten ingen chans då hon säkert placerade in bollen och gav Iggarna ett väldigt skönt tvåmålsöverläge.

Allt eftersom försökte Edsbyn pressa upp för att jaga ett reduceringsmål men Iggarna spelade stabilt och även om Edsbyn var nära att få ett friläge vid en snabb omställning så förhindrades även det då nyinbytte Emma Fridlund snabbt tagit sig in från sin position som vänsterback och stod för en vass tackling. Och så mycket mer lyckades inte Edsbyn skapa utan det var närmre att Ohlsson skulle gjort ett hattrick efter en riktigt läcker passning av Tine Eriksson men målvakten fick ut foten och räddade avslutet ur snäv vinkel.

 

Slutresultatet blev alltså 2-0 vilket absolut får ses som rättvist då Iggarna snarare hade bud på fler mål än att segern någonsin skulle vara i fara under andra halvlek. Och även om spelet inte såg bländande ut så känns det helt klart som att formen är klart på uppgång efter den tunga inledningen och jakten på lagen ovanför fortsätter om precis en vecka då Ljusne besöker Movallen för ännu ett Hälsingederby som avslutning på vårsäsongen.

 

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Klara Franck, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Katrine Rönnquist – Michaela Törnquist, Matilda Brink, Frida Hellberg, Emelie Scott – Johanna Ohlsson, Malin Jonsson

 

Avb. Emma Fridlund, Linnea Persson, Tine Eriksson, Josefin Bäck

 

Matchens plus:

+++ Johanna Ohlsson

++ Frida Hellberg

+ Wilma Hellströms glidtackling


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook