Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Iggesunds IK
3 - 0
Hille IF
Iggesunds IK3 - 0Hille IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 03 juni, 14:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 080190027
Samling:13:00
Stabil seger mot Hille
2017-06-03 18:06
Målskyttarna: Frida Hellberg, Linnea Persson och Tine Eriksson med dottern Elma på höften.

En väldigt viktig match väntade Iggarna då Hille kom på besök, ett lag som hittills bara mäktat med att ta en poäng hittills under säsongen men som vi vet med oss sedan tidigare möten kan vara mycket svårslaget.

Var det spelet i sista de respektive tredjedelarna som fällde avgörande till Team Hudiks fördel förra matchen så var det denna gång Iggesund som var det klart bättre laget i avgörande lägen.

Matchen inleddes lite ängsligt av båda lagen där ingen riktigt klarade av att ta kommandot och det svängde mest fram och tillbaka mellan de båda straffområdena utan att något av lagen var nära att skapa några heta chanser. Så fortsatte det fram tills dryga kvarten var spelad då det blev ett tråkigt uppehåll i matchen efter att Fanny Westman som visat mycket god form på slutet väldigt olyckligt fastnat i gräset i en duell och vrider sitt knä väldigt otäckt. Vi håller alla tummar för ett snabbt tillfrisknande så vi får se Fanny storma fram på planen snart igen.

När spelet sedan var igång så fortsatte matchen att se ut på samma sätt, inga chanser att rapportera och ett lite stressigt passningsspel från hemmalaget som därmed bjöd Hille till att ha lite mer boll. Men det övertaget var skenbart för Iggarna försvarade sig utmärkt och hade inga bekymmer att hålla Hille undan från några heta målchanser. Och när många bara väntade på halvtidsvilan skickade Klara Franck upp en frispark från vänsterkanten på egen planhalva som sedan på okänt vis (undertecknad var skymd av ett avbytarbås) hamnade hos Linnea Persson som fick öppet läge mitt framför mål och satte bollen lågt till vänster otagbart för målvakten och såg till att Iggesund fick ta med sig en ledning till andra halvlek.

 

Andra halvlek inleddes piggt av Iggesund och två gånger om var det nära att Malin Jonsson kunde utnyttja lite darrigt agerande av Hilles försvar men marginalerna var inte på hennes sida och tyvärr lyckades hon inte öka på ledingen.

Hille hade som sagt mycket svårt att skapa chanser och deras bästa möjligheter kom nära varandra, först ett inlägg som Norberg boxade undan och försvaret rensade undan till hörna och den slogs sedan in nära mål där det ju alltid känns otäckt men Beatrice Norberg var säkerheten själv och plockade ned bollen. Några minuter senare tappade Iggarna bollen i ett känsligt läge på egen planhalva och Hille fick en chans till vänster inne i straffområdet men anfallaren fick ingen bra fart på avslutet och Norberg hade inga bekymmer att klistra bollen.

Iggarna hade varit nära på hörna tidigare under matchen och nu betalade det sig, Nellie Rosén slog den perfekt mot den bortre stolpen där Frida Hellberg störtade fram och tryckte in bollen i nät med pannan fram till 2-0 och nu kändes det som att det fanns lite andrum.

Hille försökte men lyckades inte få någon längre press mot IIK-målet och det kändes närmre 3-0 då Iggarna ställde om till kontring snarare än att Hille skulle mäkta med en reducering och så blev också fallet. Matilda Brink satte en perfekt passning till Tine Eriksson som fick bollen till höger i straffområdet och hon visade att takterna minsann fortfarande sitter i efter barnafödandet då hon tittade upp och sedan tryckte upp bollen i det bortre krysset mycket snyggt med ett väl avvägt högerskott.

Nu var det bara tre minuter kvar av matchen vilket såklart bara blev formalia och Iggarna kvitterade ut en härlig seger i en match man hade bra kontroll på och där man trots sena ändringar och skador spelade oerhört stabilt försvarsspel och tog tre viktiga poäng i jakten på att ta sig uppåt i tabellen.

 

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Katrine Rönnquist, Emma Trönnhagen, Emma Fridlund, Fanny Westman – Matilda Brink, Frida Hellberg, Nellie Rosén, Emelie Scott – Johanna Ohlsson, Linnea Persson

 

Avb. Klara Franck, Malin Jonsson, Michaela Törnquist, Tine Eriksson

 

Matchens plus:

+++ Nellie Rosén

++ Frida Hellberg

+ Emma Fridlund, Emma Trönnhagen


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook