Samling:13:00
Lika skön som säker seger
2017-05-20 17:23
Målskyttarna: Johanna Ohlsson, Malin Jonsson, Nellie Rosén, Frida Hellberg
Det var ett revanschsuget gäng som tog sig an Selånger 2 efter det sena poängtappet senast och Iggarna gav aldrig de gästande medelpadingarna någon chans att få med sig några poäng hem och kunde avgå med en bekväm seger efter två tidiga mål som sedermera kunde skrivas till ett rättvist 4-0.

Det gick som sagt snabbt för Iggarna att ta ledningen och redan efter sex minuters spel hittade Fanny Westman pannan på Nellie Rosén som mycket snyggt nickade in 1-0 till hemmalaget. Och sen dröjde det inte mer än fem minuter innan Malin Jonsson fick bollen ungefär 25 meter från straffområdet och märkte att målvakten var på halvdistans och skickade i väg ett högt, högt avslut som damp ned alldeles under ribban och utökade ledningen till 2-0.

Även om matchbilden inte var helt ojämn hade den en avgörande skillnad,  spelet i sista tredjedel både offensivt och defensivt, där var Iggarna som helhet klart vassare.

Matilda Brink vars rörelsemönster nära på täckte hela planen var nära att utöka ledningen ytterligare då hon snappade upp en misslyckad rensning från målvakten och sköt direkt men bollen strök ribban och landade på nättaket. Chanserna fortsatte att lysa med sin frånvaro för gästerna och försvaret ledda av firma Trönnhagen/Hellström hade inga större bekymmer att se till att det fortsatte på det viset. Och innan halvleken var slut kändes det faktiskt som Iggarna punkterade matchen då Johanna Ohlsson kom fri med knappt en minut kvar att spela och fick se sitt första avslut stoppas delvis av målvakten men inte bättre än att bollen rullade ut bakom henne och där var Johanna Ohlsson framme först och kunde enkelt promenera in med bollen  i mål.

Om någon var orolig att Selånger skulle kunna jaga ikapp under den andra halvleken så blev de farhågorna rätt snabbt bortblåsta då Iggarna fortsatte att ha bra kontroll på tillställningen och var fortsatt det lag som lyckades skapa chanser, Malin Jonsson hade den bästa då hon sköt en volley i ribban i efterspelet av en hörna och på den returen sköt Katrine Rönnquist precis över. När chanserna fortsätter att komma brukar målen göra det vad det lider och till slut gjorde det precis det. Åter igen en fin hörna från Fanny Westman som denna gång hittade fram till en helt ensam Frida Hellberg som inte hade några bekymmer att styra in nicken i mål och fastställa slutresultatet fram till 4-0.

Sett över hela matchen var det aldrig något snack om saken, Iggarna var det klart vassare laget och hade kontroll på händelserna från start till mål och kunde kvittera ut en mycket rättvis och mycket skön trepoängare.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Michaela Törnquist, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Fanny Westman – Matilda Brink, Frida Hellberg, Nellie Rosén, Johanna Ohlsson – Linnea Persson, Malin Jonsson