Matchnummer: 080190013
Samling:16:00
Tungt poängtapp i sista minuten
2017-05-15 00:23

Det tråkiga vårvädret har sett till att fotbollsplaner lite varstans inte håller riktigt förväntad standard och på Åbyvallen i Valbo var det inget undantag och hemmalaget hade inte ens hunnit göra en träning på planen innan dagens match och det syntes på spelet som inte alls värmde den faktiskt rätt månghövdade publiken vädret till trots.

Matchen höll på att få en riktigt tung start för de vitblå gästerna när Valbo tog bara på en misslyckad rensning och väggade sig fram till ett friläge men Beatrice Norberg är lite av en frilägesspecialist och hon räddade och höll bollen. Den första halvleken innehöll sedan inte mycket att berätta om annat än halvdant passningsspel från båda lagen och de vassa chanserna lös med sin frånvaro tills halvlekens allra sista minuter då Johanna Ohlsson fick dubbla chanser först fick hon lite slumpartat med sig bollen till ett friläge men Ida Ejekrans i Valbos mål lyckades precis få ut en fot och räddade till en resultatlös hörna. Och på stopptid lyfte Frida Hellberg bollen över backlinjen och Ohlsson satte fart mot mål men denna gång dök en försvarare upp med en vältajmad glidtackling och täckte undan avslutet och halvleken slutade 0-0.

I andra halvlek fick Iggarna bättre fart på sitt spel och nu började chanserna dyka upp, Malin Jonsson kom in i halvtid och gav Johanna Ohlsson i ett nytt friläge men hon fick inte till avslutet och målvakten räddade. När nästa chans dök upp var det ombytta roller, Ohlsson spelade fram Jonsson som tyvärr avslutade över. Nu kändes det verkligen som att det var nära ett ledningsmål för IIK då Valbo inte skapade speciellt mycket alls vid det här läget i matchen och till slut kom målet. Malin Jonsson agerade vaket och bröt en misslyckad bakåtpassning och gjorde inget misstag när hon säkert placerade in 0-1 med dryga tio minuter kvar att spela.

Valbo reagerade bra på målet och tryckte fram sina positioner samtidigt som Iggarna slog vakt om ledningen. Klockan tickade på i sakta mak medan Iggarna slet stenhårt för att hålla fast vid ledningen.

Hemmalaget hade ingen större lycka att skapa chanser men det räckte med en, Iggarna hade en hörna som målvakten lyckas klistra och satte igång snabbt, bollen hamnade hon en av matchens vassaste lirare Demi Pierre som såg en lucka och satte en perfekt diagonal passning från vänsterkanten till Elvira Eriksson som med viss möda lyckades få in kvitteringen i matchens allra sista minut och räddade en poäng för hemmalaget.

Sett över hela matchen så är antalet chanser i klar favör för Iggesund som säkerligen känner att de borde avgått med segern men effektiviteten när det vankades målchans var inte riktigt på den nivå som krävdes för att punktera matchen.

Laget: (4-4-2)

Beatice Norberg – Emmie Sundqvist, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Fanny Westman – Matilda Brink, Frida Hellberg, Nellie Rosén, Katrine Rönnquist – Emma Fridlund, Malin Jonsson

Avb. Klara Franck, Linnea Persson, Malin Jonsson, Michaela Törnquist, Emelie Scott