Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Iggesunds IK
0 - 3
Sandvikens IF
Iggesunds IK0 - 3Sandvikens IF

  INFORMATION
  REFERAT

Matchstart:lör 06 maj, 14:00
Plats:Movallen
Tävling:
Matchnummer: 080190006
Samling:13:00
Tung förlust mot Sandviken
2017-05-06 18:13
En effektiv nykomling i form av Sandviken gästade när det var dags för säsongens första match hemma på Movallen och lyckades också få med sig alla poäng hem till Gästrikland efter en match där Iggarna inte riktigt stod att känna igen stundtals.

Men det var riktigt nära att Iggarna fick en smakstart på matchen då Johanna Ohlsson fick ett hyggligt läge men tyvärr fick hon inte till avslutet.

Matchen var ganska jämn inledningsvis med ett litet övertag för Iggesund som dock hade svårt att hänga med när Sandviken kontrade och vid en sådan kontring ordnade de fram en hörna som efter viss möda slutade med att Therese Westin kunde ge gästerna ledningen.

Efter det var det Iggesunds tur att få ett läge, Johanna Ohlsson hittade fram till Emma Fridlund som sånär lyckades få bollen förbi målvakten men gästernas nolla förblev intakt.

Nu börjar spelet hacka för Iggesund och Sanviken tar över allt mer och fick ett friläge mer eller mindre till skänks men Beatrice Norberg kom ut perfekt och avstyrde.

Sandviken fortsatte att agera piggt och spelade ett aggressivt försvarsspel som ställde till stora bekymmer för Iggesund och tillslut belönades Sandviken med en straff som förvaltades väl av Fanny Östergård som skickade Sandviken till vila med en 0-2-ledning.

 

I andra halvlek försökte Iggesund i inledningen ge igen med samma mynt och sätta en hård press på gästerna och det betalade sig sånär då Johanna Ohlsson vann tillbaka bollen i straffområdet och spelade vidare till Emma Fridlund som fick se sitt yttersideavslut smita precis utanför.

Iggarna fortsatte att sätta hög press men så lyckas Sandviken ta sig ur den och då gick det fort, en soloraid av deras högerytter som tar sig hel vägen ned till straffområdet och hittade in till Janina Mähler som bara behövde sätta foten till för att öka på gästernas ledning.

Iggarna försökte och försökte men överarbetade många situationer och blev allt för stressade allt för ofta och stressade iväg bollen utan adress. Och när spelet blev så kunde Sandviken hålla undan och till och med vaska fram ännu en straffspark men denna gången var Beatrice Norberg iskall och väntade ut skytten och kunde lugnt lägga sig rätt och klistra skottet.

Men Sandviken höll undan och kunde efter en lite smågrinig avslutning inkassera en rättvis seger.

 

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Fanny Westman, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Klara Franck – Katrine Rönnquist, Frida Hellberg, Nellie Rosén, Matilda Brink – Johanna Ohlsson, Malin Jonsson

 

Avb. Emmie Sundqvist, Emma Fridlund, Michaela Törnquist, Emelie Scott

 

Matchens plus:

+++ Nellie Rosén

++ Frida Hellberg

+ Emma Fridlund


Matchfakta


<< Tillbaka

 
 
 
Facebook