Tävling:
Matchnummer: 080190051
Klar förlust mot seriesuveränen
2017-08-09 22:44
Tyvärr ville det sig inte alls och Gefle visade varför det är just de som toppar tabellen efter en klar seger på Movallen då de med snabba mål i inledningen av båda halvlekarna satte tonen för matchen och kvitterade ut en välförtjänt seger med klara 0-4.

Gästande Gefle startade matchen i högsta tempo och satte redan efter tre minuters spel 0-1 då de utnyttjade att de vann bollen högt i ett skede då Iggarna var på väg fram och satte den i djupled till Jessica Westrin som vaket lyfte bollen över Norberg.

Det var en mardrömsstart om något och Gefle tog kommandot och skapade tryck mot IIK-målet och hade två distansskott som gick tätt över ribban innan ens tio minuter var spelade. Övertaget fortsatte men Iggarna hittade oftare och oftare rätt i sina positioner i försvarsspelet och kunde hålla Gefle från att skapa några riktigt heta chanser men spelövertaget för gästerna fortsatte att vara markant.

Men tillslut kom en riktigt het chans då en boll lyftes elegant över backlinjen mot en djupledslöpande anfallare som skarvade den precis utanför stolpen. Och även målet kom vad det led, en snygg nick i djupled till Jessica Westrin som väntade ut Norberg och rundade henne innan hon rullade in 0-2 i öppet mål.

Iggarna fick fortsätta att ägna sig åt försvarsspel och antalet ordnade anfall under den första halvleken kunde räknas på ena handens fingrar och ledingen för gästerna var både obeveklig och rättvis.

Andra halvlek inleddes inte heller den på ett speciellt upplyftande sätt då Gefle fick en straff efter en oturlig hands och när den förvaltades på bästa sätt fram till 0-3 så var det lilla hopp som existerade släckt.

Men det dystra läget till trots repade Iggarna mod och lyfte upp spelet en hel den och fick faktiskt med sig några halvchanser, först var Johanna Ohlsson på väg att ta sig igenom men i kamp med tre försvarare och målvakt blev det för svårt och tillslut kunde Gefle skicka undan bollen. Stunden senare vann Frida Hellberg bollen på mittplanen och lyfte den ut mot högerkanten där Malin Jonsson löpt sig fri och vände bort en försvarare och skapade skottläge för sig själv men tyvärr fick hon felträff med vänsterfoten.

Iggarna hade nu initiativet och Johanna Ohlsson tog sig in från vänsterkanten längs kortlinjen men en försvarare hann emellan i sista stund innan hon fick chansen att sätta in bollen till framrusande medspelare.

När utdelningen på det förbättrade spelet uteblev mattades övertaget något och till slut kontrade in Gefle 0-4 genom Clara Engstrand i matchens döende minuter vilket också kom att bli slutresultat.

Sett över hela matchen var det inte mycket att tala om Gefle var det klart bättre laget och det faktum att de inte förlorat ännu under säsongen är inte speciellt förvånande. Iggarna gjorde vad de kunde i ett försök att minimera chanserna för Gefle och täcka ytor defensivt i första hand men det räckte inte till denna gång.

Laget: (4-4-2)

Beatrice Norberg – Emma Fridlund, Emma Trönnhagen, Wilma Hellström, Katrine Rönnquist – Emelie Scott, Matilda Brink, Frida Hellberg, Linnea Persson – Malin Jonsson, Johanna Ohlsson

Avb. Klara Franck, Michaela Törnquist, Josefin Bäck, Emmie Sundqvist, Julia Andersson